YAZIM KURALLARI

Bildiri Tam Metni:

Gönderilecek bildiriler, A4 (210 x 297 mm) boyutunda, üstten 2,5 cm. ve alttan 3,7 cm., soldan ve sağdan 2 cm. sayfa düzeniyle; bildiri başlığı, yazar adı ve adresleri, özet, anahtar kelimeler, abstract, keywords, metin, kaynakça ve ekler bölümlerinden oluşacak şekilde hazırlanmalıdır. Bildiriler, dizgi ve düzeltme işlemlerinin hızlandırılması açısından MS Word kelime işlemcide, Times New Roman yazı tipinde ve tek satır aralığı ile yazılmalı,  paragraftan önce 6nk boşluk bırakılmalıve bildiri metni (referanslar ve kaynakça dahil), toplam 25 sayfayı geçmemelidir. Sayfa numaraları sağ alt köşeye eklenmelidir.

• Gönderilecek bildiriler TDK yazım kuralları esaslarına uygun olmalıdır. Kaynak göstermede parantez içinde referans gösterme (APA kuralları) geçerlidir. Bildiride dipnot şeklinde gösterilmek durumunda olan açıklamalara sayfa altında (1,2,3,..) şeklinde yer verilir.

• Bildiri başlığı (Türkçe ve İngilizce) kısa ve konuyu kapsayacak şekilde olmalı, kelimelerin baş harfi büyük olmak üzere küçük harflerle, 12 punto ve koyu olarak yazılmalıdır. Yazar adları bildiri başlığından sonra bir satır boş bırakılarak 10 punto ve koyu olarak, kelimelerin baş harfi büyük olacak şekilde yazılmalıdır. Yazar adları sola dayalı yerleştirilmeli ve unvan kullanılmamalıdır. Yazar unvanları ve kurum bilgisi, kelimelerin ilk harfi büyük olacak şekilde adların hemen altında sola dayalı olarak 10 punto şeklinde yazılmalıdır. Bildirilerin metin bölümlerindeki ana başlıklar ile alt başlıklar numaralandırılmalıdır (1. Giriş, 2. Materyal ve Yöntem, 3. Bulgular ve Tartışma vb.).

• Başlıklar paragraf başından başlamalı, kelimelerin ilk harfi büyük olmak üzere küçük harfle yazılmalıdır. Tüm başlıklar koyu olmalıdır. Başlıklarda üstten bir satır boş bırakılmalıdır. Paragraf girintisi 0.5 cm olmalıdır.

• Gönderilecek bildiri özeti, abstract, giriş, materyal ve metot, bulgular ve tartışma, sonuç, kaynakça ve ekler bölümlerinden oluşmalıdır. Bildirilerin metin bölümleri tek satır aralığında ve 12 punto olarak yazılmalıdır.

• Çizelge halinde olmayan tüm görüntüler (fotoğraf, çizim, diyagram, grafik, harita vb.) şekil olarak adlandırılmalı ve ardışık biçimde numaralandırılmalıdır. Her bir çizelge ve şekil metin içinde uygun yerlere yerleştirilmeli, açıklama yazılarıyla bir bütün sayılıp üst ve altlarında bir satır boşluk bırakılmalıdır. Şekil ve çizelgelerin genişlikleri 15 cm.'den büyük olmamalıdır. Şekil ve çizelge adları şekillerin altına, çizelgelerin ise üstüne, ilk kelimelerin baş harfi büyük olacak şekilde küçük harf ve 10 punto ile yazılmalıdır. Çizelge ve şekil içerikleri ve varsa altlarındaki açıklamalar en fazla 9 punto olmalıdır.

• Özet ve abstract 250 kelimeyi geçmeyecek şekilde 10 punto ve bir aralık ile yazılmalıdır. “Özet” ve “Abstract” başlıkları 10 punto ve koyu yazılmalıdır. Türkçe yazılan bildirilerde İngilizce, İngilizce yazılan bildirilerde Türkçe özetin başına eserin başlığı aynı dilden yazılmalıdır. 6 kelimeyi geçmeyecek şekilde Türkçe özetin altına anahtar kelimeler, İngilizce özetin altına da keywords yazılmalıdır.

• Eserde yararlanılan kaynaklar metin içinde yazar, yıl ve sayfa numarası esasına göre (örnek: Genç, 2007: 38) verilmelidir. Üç veya daha fazla yazarlı kaynaklara yapılacak atıflarda makale Türkçe ise ‘vd.’, İngilizce ise ‘et al.’ kısaltması kullanılmalıdır. Aynı yerde birden fazla kaynağa atıf yapılacaksa, kaynaklar tarih sırasına göre verilmelidir. Aynı yazarın aynı tarihli birden fazla eserine atıfta bulunulacaksa, yıla bitişik biçimde ‘a, b’ şeklinde harflendirme yapılmalıdır. Bir kaynağın tamamına gönderme yapılıyorsa, (Genç, 2010) şeklinde atıfta bulunulabilir.

• Kaynakça yazının sonunda yer almalı, referans formatına uygun olarak hazırlanmalıdır. Yararlanılan eserlerin tümü ‘KAYNAKÇA’ başlığı altında yazar soy ismine göre alfabetik olarak, numarasız ve 12 punto olarak verilmelidir.

Örnek Kaynak Gösterme Şekilleri:

1. Kitap

1.1. Tek Yazarlı Kitap: 

Metin İçinde: (Özbudun, 2002: 56),
Kaynakçada: ÖZBUDUN, Ergun (2002), Türk Anayasa Hukuku, Yetkin Yayınları, Ankara.


1.2. İki Yazarlı Kitap

Metin İçinde: (Hirst and Grahame, 1996: 1210)
Kaynakçada: HIRST, Paul and GRAHAME, Thomson (1996), Globalization in Question, Polity Press, London.


1.3. İkiden Fazla Yazarlı Kitap: 

Metin İçinde: (Önder vd., 1993: 45)
Kaynakçada: ÖNDER, İzzettin; TÜREL, Oktar; EKİNCİ, Nazım ve SOMEL Cem (1993), Türkiye’de Kamu Maliyesi Finansal Yapı ve Politikalar, Tarih Vakfı Yurt Yayınları, İstanbul.


1.4. Derleme:

Metin İçinde: (Ömürgönülşen, 2003: 41)
Kaynakçada: ÖMÜRGÖNÜLŞEN, Uğur (2003), Kamu Sektörünün Yönetimi Sorununa Yeni Bir Yaklaşım: Yeni Kamu İşletmeciliği, Çağdaş Kamu Yönetimi I, (Ed. Muhittin Acar, Hüseyin Özgür), Nobel Yayıncılık, Ankara, s. 3-43.


2. Makale:

2.1. Tek Yazarlı Makale:

Metin İçinde: (Genç, 2010: 148)
Kaynakçada: GENÇ, F. Neval (2010), “Yeni Kamu Hizmeti Yaklaşımı”, Türk İdare Dergisi, Cilt.82, S.466, s.145-160.


2.2. İki Yazarlı Makale:

Metin İçinde: (Zeren ve Özmen, 2010: 168)
Kaynakçada: ZEREN, H. Emre ve ÖZMEN Alper (2009), “Halkın Belediye Faaliyetlerine Katılma Duyarlılığı ve Hizmet Memnuniyeti: Karaman Belediyesi Örneği, ” KMÜ Sosyal ve Ekonomik Araştırmalar Dergisi, C.12, No.19, s.165-173. 


2.3. İkiden Çok Yazarlı Makale:

Metin İçinde: (Özağ vd, 2002: 38)
Kaynakçada: ÖZAĞ, Filiz; ATAN, Murat ve KAYA, Semiha (2002), “Dış Ticaret Rejimindeki Değişimlerin İthalatın Fiyat ve Gelir Esneklikleri Üzerine Etkisi”, Gazi Üniversitesi İİBF Dergisi, C.5, S.3, s.29- 43.


3. Yazarı Belli Olmayan Rapor vb. Yazılar:

Metin İçinde: (DPT, 2000: 74)
Kaynakçada: DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI (2000), Kamu Mali Yönetiminin Yeniden
Yapılandırılması, Özel İhtisas Komisyonu Raporu, DPT Yayınları, Ankara.


4. Çeviri Eserler:

Metin İçinde: (Mc Neill, 2004: 135)
Kaynakçada: MCNEILL, William (2004), Dünya Tarihi, (Çev. Alaeddin Şenel), İmge Kitabevi, Ankara.


5. Tezler:

Metin İçinde: (Bulut, 1998: 13)
Kaynakçada: BULUT, Erol (1998), Turizmin Türkiye Ekonomisindeki Yeri ve Ekonomik Etkileri, Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yayımlanmamış Yüksek Lisans Tezi, Ankara.


6. Bildiriler:

Metin İçinde: (Kılıçkaplan, 1998: 135)
Kaynakçada: KILIÇKAPLAN, Serdar (1998), “Uluslararası Rekabet Gücünün Ölçülmesinde Açıklanmış Karşılaştırmalı Üstünlük İndeksine Alternatif Bir Yaklaşım”, DİE, Araştırma Sempozymu’98 Bildiri Özetleri, 23-25 Kasım, Ankara, s. 134-143.


7. İnternet Kaynakları:

Metin İçinde: (Hazine Müsteşarlığı, 2000)
Kaynakçada: HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI (2000), “Aylık İstatistikler”, http://www.hazine.gov.tr/yayin.htm, (Erişim Tarihi: 25.05.2010)